Over Echte Voetballers
FAQ
Spelregels
Adverteren
Gebruikersvoorwaarden
Privacybeleid
Pers
Contact

FAQ / Veelgestelde vragen

Uploaden

Hoe kan ik een video uploaden?
Je kunt een video heel simpel uploaden. Ga naar ‘Video plaatsen’ in de menubalk (laptop, tablet) of het camera-icoontje onderaan (smartphone) en volg de stappen.

Hoe lang mag mijn video duren?
De video mag maximaal 30 seconden duren. Is jouw video langer dan 30 seconden? Bewerk je video dan en maak het korter zodat die op de website kan worden geplaatst.

In welk videoformaat moet ik uploaden?
Echte Voetballers stelt geen eisen aan het videoformaat van jouw video. Je kan alles uploaden. Wel is het zo dat de ene video meer tijd nodig heeft om te uploaden dan de andere. De duur van de video speelt hierbij een belangrijke rol, en ook de kwaliteit (wel of geen HD) en soms ook de aanwezigheid van herhaling. Het aantal MB’s bepaalt hoe lang het uploaden duurt.

Hoe komt het dat het uploaden van mijn video lang duurt?
Soms duurt het uploaden van een video wat lang. Dit komt doordat het videobestand relatief groot is. Hoe meer MB’s een videobestand telt, hoe langer het duurt voordat een filmpje is geüpload. Nadat een video is geüpload, moet deze ook nog worden verwerkt. Uploaden wil zeggen dat de video naar de website van Echte Voetballers wordt verzonden. Verwerken houdt in dat de geüploade video op de website beschikbaar wordt gemaakt.

Wat is het beste moment om mijn video te uploaden?
In het weekend wordt natuurlijk veel gevoetbald, dus ook veel geüpload. Als je doordeweeks tussen dinsdag en vrijdag je video plaatst is deze waarschijnlijk langer zichtbaar op de homepage.

Kan ik een hashtag aanmaken?
Nee, dat kan niet. Als je een hashtag wilt toevoegen, maar die is niet beschikbaar, dan kun je dit laten weten aan Echte Voetballers. De hashtag wordt dan aangemaakt, tenzij er een goede reden is om dat niet te doen.

Kan ik mijn elftal taggen?
Je kunt de naam van je club invullen als je een video plaatst. Deze video komt dan automatisch op de clubpagina. Het elftal waarin je speelt kun je noemen in de omschrijving, maar nog niet als etiket toevoegen. We gaan deze mogelijkheid wel beschikbaar maken. Je kunt dan op de clubpagina ook de video’s gegroepeerd per elftal vinden. Via de zoekfunctie op de clubpagina zijn video’s van een elftal wel gewoon te vinden, mits het elftal in de omschrijving wordt genoemd.

Moet ik een account hebben op Echte Voetballers om een video te kunnen uploaden?
Ja, je moet een account hebben. Je kunt een account aanmaken op Echte Voetballers (email adres, gebruikersnaam en wachtwoord invoeren) of je kunt direct inloggen via Facebook of Google.

Video

Hoe kan ik mijn video delen?
Bij het plaatsen van je video op Echte Voetballers kun je opties kiezen voor het delen van die video met je vrienden op andere sociale media. Je kunt jouw geplaatste video ook met anderen delen (via Facebook, Twitter en WhatsApp) door middel van het pijltje onder je video. Als je op dit pijltje klikt kun je het jouw gewenste platform kiezen.

Kan ik een reactie plaatsen onder een video?
Ja, dat kan. Door op het tekstballonnetje onder een video te klikken kun je je reactie plaatsen. Let op! Hou het wel netjes. Respecteer iedereen, net zoals jij wilt dat iedereen jou respecteert. Bekijk de spelregels van Echte Voetballers www.echtevoetballers.nl/regels.

Waar kan ik zien hoeveel views mijn video heeft?
Rechtsboven jouw video staat een klein oogje met een getal ernaast. Dit getal geeft aan hoeveel views je video tot nu toe heeft behaald.

Hoe kan ik zien hoeveel likes mijn video heeft?
Het aantal likes staat weergegeven onder de video. Achter het hartje staan de namen van de personen die jouw video een like hebben gegeven. Op die manier kun je ook zien wie jouw video leuk vinden. Zijn er 15 om meer 'likes' voor een video, dan zijn de namen van de personen alleen te zien als je op de weergave van het aantal vind-ik-leuks klikt.

Ranglijst

Wat kunnen mijn club en ik winnen door hoog te eindigen in de ranglijsten?
Als je aan het einde van de maand eerste, tweede of derde op een ranglijst staat, win je een digitale trofee. Iedere maand worden prijzen uitgereikt voor Video’s, Filmers, Spelers en Clubs van de Maand. Alle digitale trofeeën komen in een prijzenkast op het account van de desbetreffende filmer, speler of club. In de (nabije) toekomst worden ook tastbare prijzen uitgereikt.

Waarom is er geen ranglijst voor bijvoorbeeld doelpunten, acties en panna’s?
Wij van Echte Voetballers willen graag eerst van jou en andere gebruikers weten welke ranglijsten jullie precies willen. Er kunnen altijd nieuwe ranglijsten toegevoegd worden. Heb je een goed idee voor een nieuwe ranglijst? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

Clubpagina

Mijn club heeft geen clubpagina. Hoe krijgt mijn club een eigen pagina?
Wanneer jij een video upload kun je jouw club taggen. Als jij je club hebt toegevoegd wordt een clubpagina aangemaakt. De clubpagina komt beschikbaar zodra er tien video’s opstaan. Tot die tijd zijn de filmpjes moeilijk zichtbaar. Kun je jouw club niet taggen? Laat het ons weten (email naar info@echtevoetballers.nl), dan voegen we jouw club zo snel mogelijk toe aan onze lijst.

Mijn club heeft een clubpagina, maar de video’s zijn moeilijk zichtbaar. Hoe komt dit?
Jouw clubpagina is pas beschikbaar wanneer er 10 video’s op staan. Tot die tijd blijft de pagina wazig.

Echte Voetballers

Kan ik vragen stellen aan Echte Voetballers?
Ja, dat kan. Post jouw vraag op de Facebook- of Twitter-pagina van Echte Voetballers en wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Eventueel kun je ons ook direct mailen via de contactpagina op www.echtevoetballers.nl/contact.

Wie maken Echte Voetballers?
Het team van Echte Voetballers bestaat op dit moment uit vijf personen. De oprichter en de man achter Echte Voetballers is Edwin van Rooyen. Edwin begon in 2015 met het filmen van het elftal van zijn zoon en plaatste de mooiste wedstrijdmomenten op een Instagram- account. Dit account kreeg snel veel volgers. Edwin kreeg vaak verzoeken om bij andere clubs te komen filmen en kreeg veel filmpjes toegestuurd om op het account te plaatsen. In september 2015 begon Echte Voetballers een serieus bedrijf te worden: in Den Haag werd een kantoor geopend. Ronny Simon, net als Edwin bestuurslid van StartUp Den Haag, was op dat moment al partner bij Echte Voetballers. Toen het kantoor werd geopend, startten twee stagiairs mediamanagement van het Grafisch Lyceum Rotterdam. De stagiairs zijn nu Dylan Boet en Auke van den Hout. De vijfde schakel van het team is Sven Riethoven, de webdeveloper. Hij is ook partner bij Echte Voetballers.

Ik wil meer weten over Echte Voetballers. Waar kan ik dit vinden?
Je kunt meer lezen over Echte Voetballers op de infopagina op de website. Ook heeft Echte Voetballers een Behind The Scenes-serie die jij kunt volgen op Facebook.

Ik wil op de hoogte blijven van de activiteiten van Echte Voetballers. Hoe kan dit?
Als je een account hebt op Echte Voetballers krijg je met enige regelmaat een nieuwsbrief en blijf je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen van Echte Voetballers. Wil je geen nieuwsbrief ontvangen, dan kun je dit aangeven.

Overig

Kan ik nog steeds filmpjes insturen voor op Instagram?
Nee, eerst konden er filmpjes gestuurd worden naar Echte Voetballers via Whatsapp, dat is voorbij. Nu kun je jouw video’s zelf uploaden op de website. Video’s die opvallen of goede scores behalen hebben wel kans om op Instagram te worden gepromoot.

Is er een app?
Nee, er is nog geen app. Waarschijnlijk gaan we er binnenkort wel een bouwen. Je kunt Echte Voetballers wel als icoontje op het scherm van je telefoon zetten. Ga dan naar de website en kies voor ‘Zet in beginscherm’ (via een van de knoppen onderin het scherm).

Heeft de website een zoekfunctie?
Ja, de website heeft een zoekfunctie. Je vindt deze op de homepage en op de clubpagina bovenaan. Je kunt meerdere zoektermen invullen. De zoekresultaten bevat dan alleen die video’s waarin alle genoemde zoektermen voorkomen. In de zoekresultaten wordt onderscheid gemaakt naar personen, club en hashtags.

Delen met...